Skandáltak az Alkotmány utcában: népszavazást, népszavazást!

IMG 5648
2016.02.23. 18:33

200-250 tüntető gyűlt össze az Alkotmány utcában kedd este. A törzsgárdát 60 év feletti MSZP-szavazók adják, de van pár Együtt és PM-zászló is. Amiatt tüntetnek, hogy napközben kigyúrt és kopasz emberek segítségével megakadályozták az MSZP-t, hogy népszavazási kérdést nyújtson be a vasárnapi zárvatartásról.

Tóbiás József, az MSZP elnöke az NVI előtt felállított színpadon elmondta, hogy a délelőtti és délutáni események miatt vannak ott. 

Kinek az érdekében történt ami történt? A 72% érdekében, aki nem akarja, hogy zárva legyenek az üzletek? Vagy az ellenzékében? Nyilván a hataloméban! Ennyire fél a hatalom? Hogy nem engedi, hogy az emberek elmondják szabadon a véleményüket?

- kérdezte Tóbiás József. A tömeg azt skandálja, hogy népszavazást.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a kigyúrt kopaszokról azt mondta, ez egy magánhadsereg.

Valaki mondta, hogy ellopták a demokráciát. Rossz hírem van: minden mást is elloptak.

- mondta Gőgör, majd egy nő mögöttem megjegyezte: végre van tűz valaki beszédében.

Kunhalmi Ágnes a fiatalabbakat igyekezett megszólítani: "Én forradalmat akarok. A 82-es generáció nem elveszett. Most a neten figyeli, hogy tüntetünk" - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a Btk. szerint aki a népszavazást erőszakkal vagy egyéb módon megakadályozza az bűntettet követ el. A tömeg erre azt skandálta, Orbánt börtönbe! 

Kunhalmi szerint Orbán nem tud kormányozni, és alig várja, hogy tavasszal elinduljanak a menekültek, mert nincs jövőképe, és akkor legalább megint lesz mivel foglalkozni.

Azt is mondta, hogy két év múlva le fogják a Fideszt váltani.

A tüntetés végül kedélyes utcai csevegésbe csapott át, ismerősök kis csoportokban kvaterkáztak. 

A témában megjelent összes  cikkünket és videónkat itt találja .