Orbán meglátogatja a túlszámlázós képviselőket

2016.02.23. 09:56
Nincs politikai következménye annak a nyilvánosságra került hangfelvételnek, amelyen Szekszárd polgármestere beszélget a fideszes testület tagjaival arról, hogyan árazták túl az uniós támogatásból finanszírozott városi beruházást. Sőt! A hanganyag megszellőztetése után néhány héttel, kedden Orbán Viktor miniszterelnök személyesen látogatja meg az önkormányzatot. Az Index bemutatja a vágatlan felvételt is. Újdonság: 1. ha nincs választás, nem érdemes pazarolni javításokra, karbantartási munkákra az önkormányzat forrásait, 2. a Fidesznek szüksége van ellenfélfigyelő munkatársra, akinek az a feladata, hogy nyilván kell tartsa az MSZP hátországát, támogatóit, és megpróbáljon negatív információkat gyűjteni róluk.
  • A szekszárdi önkormányzat képviselői, köztük a város jelenlegi polgármestere, Ács Rezső a város EU-s pénzből fizetett óvodaberuházása kapcsán arról beszéltek egy hangfelvételen, hogy az uniós pályázatokon természetes a túlárazás, mert így még a 15 százalékos önrészt sem kell végül kifizetniük az önkormányzatoknak.
  • A felvételt 2012-ben az akkor még a fideszesek között ülő Hadházy Ákos rögzítette. Januárban az első mutyiinfó sajtótájékoztatóján mutatott be belőle egy részletet.
  • A hanganyag megszellőztetése után a szekszárdi polgármester azt állította, minden szabályosan, az uniós normákat betartva zajlott a pályázaton, a felvételt összevágták. A Miniszterelnökség szerint pedig, ha valaki bűncselekményt követett el, akkor az csak Hadházy lehet, mert nem jelentette, hogy olyan megbeszélésen volt, ahol közpénzek szabálytalan felhasználásáról egyeztettek.
  • Hadházy valójában nagyon is jelentette: a Wosinsky utcai óvoda felújításhoz kapcsolódó korrupciós ügyben három hónapja, az óvoda elkészülte után néhány héttel feljelentést tett. A rendőrség szerint azonban nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja, így továbbította az ügyet NAV-nak, az Adóhatóság viszont visszaküldte az ügyet.
  • Orbán Viktor miniszterelnök kedden meglátogatja a szekszárdi önkormányzat képviselő-testületét.

A napokban Hadházy Ákos egy hosszabb hanganyagot is közzétett, amelyen két 2012-es frakcióülés történései hallhatók.

Az első rész a szekszárdi polgármester által összevágottnak minősített túlárazós beszélgetés hosszabb verziója. Ebből kiderül, hogy beszélgetés korábbi szakaszában a hosszú ideje hiába kért járdajavításokért reklamáló Hadházyt arról győzködte a városvezető, hogy még nincs választás, majd addigra összerakják, miből lehet az ilyen típusú munkákat finanszírozni.

A Youtube-ra most felkerült a nagy botrány kavart trafikosztó frakcióülés egy eddig nem publikált részlete is.

Ezen a polgármester zárt körben többek között azt fejtegette, hogyan kell terhelő adatokat gyűjteni a politikai ellenfelekről.

Ács elmondta, hogy a Fidesztől komoly informatikai hátteret kaptak, már csak egy megbízható embert kell találni, aki kezeli az adatokat. A bizalmi munkatárs feladata lesz az ellenfélfigyelés, nyilván kell tartania az MSZP hátországáról szóló információkat, az ellenfél támogatóit, és meg kell próbálnia negatív információkat gyűjteni róluk.

Az alábbi felvételen 19.26-től 22.40-ig tárgyalják meg a fideszes képviselők az adatgyűjtés és lejáratás témáit:

Adatgyűjtés, lejáratás

Itt pedig a teljes, több frakcióülés hanganyagát is tartalmazó felvétel hallgatható meg:

EU pénzek: lejön a cég és azt mondja, van egy kvótám, amit eloszthatok