Tüntetők akadályozták meg az antiszemita Donáth György szobrának felavatását

IMG 5670
2016.02.24. 17:09 Módosítva: 2016.02.24. 17:10
Antirasszista plakátokkal és jelszavakkal tiltakozó tiltakozók akadályozták meg, hogy a szélsőjobboldali politikus, Donáth György szobrát felavassa Gulyás Gergely Fidesz-alelnök és Boross Péter volt miniszterelnök.

A szervezők a "méltatlan körülményekre" hivatkozva lemondták az avatóünnepséget – mondta a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének főtitkára, Valkony Károlyné az MTI tudósítójának a helyszínen. Tudósítónk szerint az tiltakozók bekiabálásaikkal, plakátjaikkal megakadályozták, hogy a szervezők a terveik szerint felavathassák a szobrot.

Tudósítónk képeit a galériára kattintva nézheti meg, ahol a képek mellett az is kiderül, miért indítottak a kommunisták koncepciós pert a zsidótörvények lelkes támogatója ellen:

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Szabadságharcosok Közalapítvány és a Magyar Politikai Elítéltek Közössége avatta volna fel szerda délután az egykori országgyűlési képviselő szobrát a  IX. kerületben, egykori lakóhelye, az Üllői út 55. szám előtt.

A szoborra végül Erőss Gábor PM-elnökségi tag, józsefvárosi önkormányzati képviselő zacskót húzott. „Aki a lopakodó szoborfasizmus ellen harcol, az az ápolónőkért, tanítókért, kisemmizett gazdákért is harcol” – írta az akcióról szóló Facebook-posztjában.