Bűnösnek találták a lányát lehányó apát

2016.02.25. 15:01

Első fokon bűnösnek találta a Szegedi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetése miatt M. S. I.-t és egykori feleségét Sz. J.-nét, akik egyedül hagytak 9 kisgyereket egy fűtetlen lakásban - írja a Délmagyar.hu.

A családfő és egykori felesége 2012. decemberében étel és fűtés nélkül, huzamosabb időre felügyelet nélkül hagyta otthonában nyolc kiskorú gyermekét úgy, hogy a gyermekek számára nem biztosítottak évszaknak megfelelő öltözéket, a gyermekek koszosak és ápolatlanok voltak, a fűtetlen lakásban pedig kosz, emberi vizelet és ürülék volt.

A bíróság mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette. Ahogy a Délmagyar megírta, az apa italozott, és lehányta saját gyermeke fejét. A bíróság 3 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 évközügyektől eltiltásra ítélte az édesapát, egykori feleségét halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 évközügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság elrendelte egy korábbi jogerős ítélettel kiszabott 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is az elsőrendű vádlottal szemben.