Prostinak álcázott olasz rendőrök buktatták le Józsefet

2016.02.25. 09:58 Módosítva: 2016.02.25. 10:05

Bordélyházakat üzemeltetett négy országban G. József, akit végül prostinak álcázott olasz rendőrnők buktattak le Anconában - tudta meg a Bors

G. Józsefet tavaly decemberben fogták el tiszacsegei otthonában, miután az olasz hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 39 éves G. egy nemzetközi prostitúciós hálózat tagja volt, együtt dolgoztattak éhbérért örömlányokat Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Olaszországban. Úgy bírta maradásra őket, hogy magyar rokonaikat folyamatosan zsarolta.

Magyar falvakból csábították oda a lányokat

A prostituáltak között magyar lányok is voltak, akiket hazai falvakból csábítottak külföldre. G. József két apartmant bérelt az olasz tengerparton, ott dolgoztatta a lányokat, akiknek naponta 31 ezer forintnyi eurót kellett átadniuk a bűnszervezet tagjainak. Akik fel akartak hagyni az egész napos szexmunkával, azt megfenyegették. Egyszerre nagyjából tíz lánnyal dolgozott, így átlagban legalább napi 300 ezer forintot kereshetett az olasz nyomozók számításai szerint csak Itáliában.

Egy menet 125 euró (40 ezer forint) volt. Lányait Bolognában, Firenzében, Anconában dolgoztatta - írja a Bors.

Rajongott a BMW-kért

A bűnszervezetnek több luxusautó is volt a birtokában, főként a BMW-kért rajongott G. és a futtatásban segítő társai. A hálózat minden tagját elfogták, és még Olaszországban több év börtönre ítélték őket. Lebukásukat olasz rendőrnők okozták, akik beépültek a prostik közé. Az akció a Butters' Bottom Bitch című South Park-részt idézte fel.

G. Józsefért is kimentek a rendőrök anconai apartmanjába, de már nem találták ott. Ezután Nyugat-Európában élhetett, majd tavaly hazamenekült a büntetés elől. Az olasz hatóság ezért adta ki ellene a nemzetközi elfogatóparancsot. A magyar rendőrök tavaly decemberben keresték fel a férfit otthonában, ahol eleinte hamis személyivel és jogosítvánnyal próbálta magát igazolni. A hatóság embereinek viszont feltűnt, nem valódiak az igazolványok. A gyanúsan viselkedő férfi végül beismerte, egy ideje más ember nevét használja, és őt körözi az olasz hatóság.

G. Józsefet a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak el ellene.