Lázár embere szerint a szocialisták hívták magukra a kopaszokat

DBZOL20160223003
2016.02.26. 11:43 Módosítva: 2016.02.26. 12:18

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra az újságírói kérdésre, hogy bizonyos szálak a Fideszhez vagy Kubatov Gábrohoz, a Fidesz alelnökéhez, az FTC elnökéhez lennének köthetők, azt felelte: a kormány mélységesen elítéli a történteket. Mint mondta,

az elmúlt napok politikai történéseiből is látszik, hogy az esetből az ellenzék profitál, értelemszerűen ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül.

Csepreghy felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a parlamenti pártokat és a Nemzeti Választási Irodát a keddi események után, hogy kezdeményezzék a népszavazásra vonatkozó törvények módosítását. Mint mondta, ezek törvényi alapon adnak lehetőséget arra, hogy még egyszer ilyen méltatlan helyzet ne fordulhasson elő.

Kósa Lajos meglepő módon osztja Csepreghy nézeteit. A Fidesz frakcióvezetője a népszavazási kérdésről tartott sajtótájékoztató után azt mondta, hogy az egyeztetésen szó volt a népszavazás-kezdeményezések eljárási szabályainak esetleges megváltoztatásáról is, mert vannak anomáliák, és a Fidesz is méltatlannak tartja a Nemzeti Választási Irodánál kedden történteket. Arra a felvetésre, hogy sokan a Fideszt sejtik az eset mögött, a politikus azt felelte:

ez egy vélekedés, a politikai érdek alapján inkább valószínű, hogy a szocialisták intézték a dolgot úgy, hogy ebből mindenképp műbalhé legyen.

A Fradi Security ügyeiről itt olvashat bővebben:

A keddi botrányról írt összes cikkünket ide kattintva érheti el.

(Borítókép:  A vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdés benyújtására várakozók a Nemzeti Választási Iroda épületében 2016. február 23-án. Hátul jobbra takarásban Nyakó István MSZP-s politikus.  Fotó: MTI /Balogh Zoltán)