Árpád
-2 °C
9 °C

Rászállt a Magyar Idők a tiltakozó oktatáskutatóra

2016.02.26. 08:06
Radó Péter oktatáskutatóról, a mostani oktatási tiltakozások egyik résztvevőjéről közölt részletes cikket a Magyar Idők. A lap kiderítette, hogy a cég, ahol dolgozik, állami megrendeléseket kapott az elmúlt években, mégis kritizálni merészelte a kormányt.

Tényfeltárást folytatott a Magyar Idők a mostani oktatási tiltakozások egyik alakja ügyében. Radó Péter oktatáskutató nemcsak az elmúlt hetekben, hanem az elmúlt években is rendszeresen kifejtette a - jobbára lesújtó - véleményét az oktatási rendszer működéséről, változásairól, és a kormánypárti lap most látta elérkezettnek az időt, hogy lerántsa a leplet a cégről, ahol Radó vezető elemző.

A Magyar Idők a címlapján közölte, hogy "jelentős állami forrásokhoz jutott egy olyan cég, amelynek ügyvezető igazgatója és vezető elemzője az utóbbi időben a kormány erős bírálatával hívta fel magára a figyelmet, sőt utóbbi a tiltakozó pedagógusok fórumának egyik meghatározó szereplője is lett".

A lap szerint közel 200 millió forint értékben kapott megbízásokat a Expanzió Humán Tanácsadó Kft. az Oktatási Hivataltól és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől 2011 óta. A megbízások főként kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységeket, összegző elemzéseket, képzések kidolgozását takarják. 

És még Soros is!

Ennek a cégnek tehát a vezető elemzője Radó Péter, aki a tiltakozók által szervezett Civil közoktatási platform egyik alakja. De ez nem minden! Radó Péter 1998-2001 között a Soros György alapítványai közé tartozó OSI Oktatáspolitikai Intézet igazgatóhelyettese volt. A Horn-kormány alatt, 1994-1996 között a Művelődési és Közoktatási Minisztérium kisebbségi főosztályát, majd a Civil Kapcsolatok Igazgatóságát vezette.

Később az Országos Közoktatási Intézetben oktatáskutatóként és az OSI-Budapest oktatási programjában dolgozott tanácsadóként - sorolta a Magyar Idők. A lap azt is megírta, hogy Radó Setényi Jánossal, a cég ügyvezető igazgatójával közösen vezetett blogjukon több kritikus cikkben fogalmazta meg a problémákat. 

A Magyar Idők szembesítette a dologgal Radót, aki közölte, hogy nincs áttekintése arról, milyen megrendelései vannak a cégnek. Ami nem olyan meglepő, hiszen ő csak egy elemző, aki a cég nemzetközi projektjeiben vesz részt.

A lap arról nem írt, hogy miért ne lehetne Radónak kritikát megfogalmaznia attól, hogy egy olyan cégnél dolgozik, amelynek állami megrendelései vannak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.