Félúton fordult vissza egy Wizz Air gép Budapestre

2016.02.27. 14:31 Módosítva: 2016.02.27. 16:31

A Wizz Air Budapest és Marosvásárhely közötti járata félúton, már romániai légtérből visszafordult és leszállt Ferihegyen - ezt lehetett még nemrég látni a gép útját követő Flightradar oldalon. Egy olvasónk beszámolója szerint a gép leszállt a Liszt Ferenc repülőtéren és a kifutóra kereső úton áll - tehát nem ott, ahol ki tudnának szállni belőle az utasok - és sok reptéri autó veszi körbe. 

Kerestük a Budapest Airportot, de onnan a Wizz Airhez irányítottak minket anélkül, hogy megerősítették vagy cáfolták volna, hogy visszafordult a Wizz Air W62485-as járata. A légitársaságot egyelőre nem tudtuk elérni.

Update1: egy olvasónk, akinek egy rokona a gépen utazott, úgy tudjuk, hogy a marosvásárhelyi járat azért fordult vissza, mert valamilyen hiba volt az első hajtóművel, és a pilóta szerint így nem tudott volna biztonságosan leszállni a budapestinél rövidebb marosvásárhelyi leszállópályán. A járat 17 órakor, egy másik repülőgéppel indul vissza Marosvásárhelyre.

Update2: A Wizz Air kérdésünkre az alábbi közleményt küldte:

A Wizz Air 2485-ös, Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata felszállást követően egy pilótafülke jelzés miatt elővigyázatosságból visszatért a budapesti repülőtérre. A repülőgép rendben leszállt, és jelenleg a technikai személyzet vizsgálja. Az utasok a Wizz Air szabályzata és az EU előírásainak megfelelően frissítőket kapnak. Az utasokat egy másik WIZZ repülőgép fogja szállítani, az indulás tervezett időpontja helyi idő szerint délután 4 óra. Elnézést kérünk az utasoktól a késésért, és hangsúlyozzuk, hogy elsődleges célunk az utasok, a személyzet és a repülőgépeink biztonsága.