Menekülttábor épül Körmenden

2016.02.29. 10:18 Módosítva: 2016.02.29. 12:08
  • Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is - mondta az MTI-nek Körmend polgármestere. Bebes István szerint egyelőre csak a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén létesítendő sátortábor felépítéséről esett szó, arról továbbra sincs információjuk, hogy migránsok mikor érkeznének a Rába-parti városba.
  • Az algyői önkormányzat a nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi a kormánynál, írja az MTI. A független polgármester szerint az elmúlt 2 hétben jelentősen megnőtt a településen megjelenő menekültek száma, két esetben pedig a fiatal férfiak "a buszon lányokat inzultáltak nonverbálisan".
  • A rendőrség hétvégi statisztikája szerint szombaton 110, míg vasárnap 60 migránst fogtak el Magyarországon. Az év elején országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, februárban azonban volt olyan nap, hogy 237-et tartóztattak föl. Hétfőtől vasárnapig 768 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten pedig 820-at.
  • Két magyar embercsempészt és hat illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán Tatabánya közelében vasárnap, adta hírül a rendőrség. A járőrök autópálya Ausztria felé vezető oldalán migrációs ellenőrzést tartottak, amikor megállítottak egy angol rendszámú autót, amiből hirtelen a hátsó ülésről hat ember kiszállt és futva menekült. A járőrök a hat líbiai állampolgárt néhány száz méteren belül elfogták. A sofőrt és társát, valamint a hat határsértőt előállították. A 30 éves soltvadkerti, illetve a 38 éves szigetszentmiklósi lakosok ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.