Adalbert
6 °C
22 °C

Élvonalbeli divattervezők adnak egyenruhát a BM-nek

2016.03.01. 09:44

Neves hazai divattervezők álmodják meg a Belügyminisztérium rendvédelmi dolgozóinak új díszegyenruháit – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint milliárdokba kerülhetnek a társasági egyenruhák, az első megbeszélésekre már sor is került a „neves divatházak tervezőivel”.

A Belügyminisztérium eddig kivétel nélkül luxusdivatházakkal állt szóba: a Nubu, a Maison Marquise, a The Four, illetve Tomcsányi Dóri és Áron Eszter divattervezők erősítették meg, hogy felvette velük a kapcsolatot a Belügyminisztérium. Az azonos árkategóriában mozgó tervezők ruháikért darabonként több százezer forintot is elkérhetnek.

2010 és 2016 között már lezajlott a hivatásos állomány egyenruháinak egységesítése, a nagyszabású csere akkor a gyakorló- és a szolgálati ruhákat érintette. A díszegyenruhák cseréje legutóbb 2007-ben történt meg. A fél évig igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot akkor betöltő Takács Albert annak idején többmilliárd forintos költségekről beszélt.

A mostani csere 50 ezer embert érinthet, de a BM szerint ez költségvetési többletforrást nem igényel.

Egyelőre nem tudni, mikorra készülnek el a ruhák, a terveket várhatóan csak hetek, hónapok múlva mutatják be a Belügyminisztériumnak.

A kiválasztott modellek alapján készítendő ruhák sorozatgyártása vélhetően a Bv. Holding Kft.-n keresztül történik majd. A cég létrehozásáról tavaly február 9-én rendelkezett Pintér Sándor belügyminiszter, ezt a Hivatalos Értesítőben akkor megjelent utasítás szerint a BM irányítása alatt álló szervek hivatásos állományának központi ruházati ellátása indokolta.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!