Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C

Szabadulhat az életfogytiglanra ítélt gyilkos

2016.03.01. 13:05

Feltételesen szabadon engedi a bíróság Bene Lászlót, aki rablógyilkosságért 1994 óta ül börtönben – írta a Bors. Társával – a hetvenes években  még hivatásos tüzértisztként szolgált Donászi Aladárral, aki a magánzárkájában 15 éve öngyilkos lett – négy embert ölt meg: köztük 1991 nyarán a Skála pénzszállító autójának kísérőjét, a 21 éves egyetemista Sádt Győzőt – a fiatalember fegyvertelen volt és pénzt sem tudtak elvinni a rablók –, majd pár hónappal később két vadászt, akik lőgyakorlaton kapták a két bűnözőt.

Részlet az RTL Klub interjújából
Részlet az RTL Klub interjújából

A páros öt év alatt 40 millió forintot rabolt – viszonyításképpen, egy kétszobás panellakás akkoriban 1,5 millióért megszerezhető volt a fővárosban –, 1994-ben fogták el őket, a soroksári postarabláskor.

Mindketten életfogytiglant kaptak ami 20 év börtönt jelentett, az előzetesben töltött időt is beszámítva. Így Bene már 2014-ben szabadulhatott volna, ám büntetését öt évvel meghosszabbították, azzal a feltétellel, hogy két év múlva ezt felülvizsgálják.

A bíróság a két éves határidő után döntött úgy, hogy feltételesen szabadlábra helyezhető a most már 60 felett járó férfi. Ez ellen az ügyész fellebbezhet, így nem biztos, hogy Bene valóban szabadulhat, de erre 2019-ben mindenképp sor kerül.

Ügyvédje szerint Bene a saját lábán szeretne megélni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!