Törődjön bele, ilyen idő lesz: **'''**¤¤¤'''*** ~~~~

2016.03.03. 13:59

Szeles és borús, többfelé esős lesz az időjárás az első tavaszi hétvégén, néhol még hóra is számítani lehet, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva.

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, főként nyugaton és délen várható eső, kezdetben havas eső. A déli óráktól észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Emellett viszont többfelé erős, nyugaton viharos lesz a szél, csak estére mérséklődik. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet, nappal 5-13 fokig melegszik fel a levegő.

Ne maradjon le semmiről!

Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. Baranya, Somogy és Zala megyére a várható sok eső miatt, míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Szombaton napközben említésre méltó csapadék még nem várható, de késő este nyugaton már lehet eső, záporeső. Többfelé megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Helyenként még vasárnap is megerősödhet a szél és többfelé várható eső, zápor. A minimum 2 és 8, a maximum 9 és 14 fok között valószínű.