Még az előállítása alatt is csalt a nő

2016.03.03. 14:50 Módosítva: 2016.03.03. 14:57

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség csalás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 34 éves nőt, aki a VIII. kerületi rendőrkapitányság előállító helyiségében úgy csalta ki ékszereit egy másik előállított nőtől, hogy rendőrnek adta ki magát - közölte az ügyészség.

A nőt február 9-én más bűncselekmény miatt állították elő a VIII. kerületi rendőrkapitányságára.

A vele egy időben előállított iráni állampolgárságú sértettnek azt hazudta, hogy rendőr, majd felszólította, hogy adja át neki az ékszereit. A sértett a felszólítás alapján átadta 1 pár arany fülbevalóját és az arany karikagyűrűjét a vádlottnak, aki fülbevalókat a fülébe tette, a gyűrűt pedig az ujjára húzta.

A sértett elmondta a történteket a rendőröknek, akik felelősségre vonták a vádlottat. A nő a fülbevalókat lenyelte, a szájába vett aranygyűrűt azonban a nyomozó hatóság elvette tőle és lefoglalta. A lenyelt fülbevalók közül utólag előkerült egy darab arany fülbevalóvég, amit később lefoglaltak.

Az ékszerek összértéke körülbelül 150 000 forint.

A nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a nőt csütörtökön gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Bűnösnek találták, és 1 év börtönre ítélték. A bíróság a börtönt 2 év próbaidőre felfüggesztette, és pártfogó felügyeletét rendelte el.