Nem mondott le Erdősi László

2016.03.03. 19:00

A polgármester nem mondott le, de meg sem tudják buktatni, írja a vs.hu.

Herceghalom polgármesterét, Erdősi Lászlót, azért akarta lemondatni a képviselő-testület, mert álláspontjuk szerint felesége akciója rossz fényt vetett a településre.

Erdősi László nem mondott le. Felmerült, hogy a képviselő-testület ez esetben feloszlatja magát, és így váltják le a polgármestert, de ez se jött össze, mert nem mindenki értett egyet az ötlettel.

Múlt héten kedd délelőtt emlékezetes tömegjelenet volt az NVI Alkotmány utcai épületénél, videónkon láthatja, a kopaszok, az MSZP és Erdősi Lászlóné csatáját.

Teljes videó: egy tucat kopasz megakadályozta, hogy az MSZP a zárvatartást népszavazásra vigye

A székháznál történtek miatt Nyakó István kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A testület hétfői ülésén a kifogásnak részben helyt adva megállapította, hogy a székházban tartózkodó ismeretlen személyek, akik nyilatkozatuk ellenére nem országos népszavazási kezdeményezés benyújtása céljából érkeztek az NVI-hez, magatartásukkal megsértették a választás tisztaságának megőrzése, az esélyegyenlőség és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét.