Gáspár
14 °C
30 °C

Sztrájklistát készítenek a tanárokról

2016.03.03. 09:14

Felmérte a pedagógusok sztrájkkészségét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük. A Magyar Idők birtokába került dokumentum szerint a települési titkároknak fenntartótól függetlenül listát kellett készíteniük az összes, helyben lévő köznevelési intézményről, és el kellett juttatniuk a felmérés dokumentumait, többek között a Pedagógusok Sztrájkbizottságának követeléseit és az adatlapot is minden iskolába, óvodába.

Az adatlap egy lista, amin fel kell tüntetni az intézmények dolgozóinak a nevét és azt, hogy részt vennének-e egy egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban. A szakszervezet tisztviselői­nek ismertetniük kellett a pedagógusokkal a sztrájkban való részvétel feltételeit is. A kiküldött tájékoztatóban az is szerepel, hogy a sztrájkbizottság csak törvényes sztrájkot indít, és felelősséget vállal azért, hogy a munkabeszüntetés a hatályos jogszabályoknak megfelelően történjen.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerint a területi munkatársaik azokat az intézményeket is megkeresték, ahol nincs alapszervezetük. 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem kérte, és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába – reagált a szervezet azokra az ellenzéki vádakra, amik szerint listázták az iskolából hétfőn távol maradó diákokat. A Facebookon szerveződő csoport arra biztatta a szülőket, hogy a szökőnapon ne küldjék iskolába a gyermekeiket. A szervezők adatai alapján a diákok kevesebb mint négy százaléka vett ebben részt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!