Besokallt a polgármester, új választás lesz Dunaalmáson

2016.03.04. 09:43

Feloszlatta magát Dunaalmás képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere pénteken az MTI-t.

A függetlenként megválasztott Czeglédi Zoltán azt mondta, hogy az ülésen egyetlen napirendi pontként ő terjesztette elő a testület feloszlatását, mert az utóbbi hónapokban már a második jelentős befektetőt utasították el a képviselők.

Korábban egy új technológiával működő gumifeldolgozó szeretett volna a falu közigazgatási területére települni, majd a dunaalmási gyógyvíz palackozására vállalkozó társaságot nem támogatta a testület.

Czeglédi Zoltán emlékeztetett arra, hogy település határában fakadó kénes gyógyvizet a római kor óta hasznosították, csak 1960 után szűnt meg a településen a fürdőkultúra, jelenleg a bővizű meleg forrás a Dunába ömlik.

Úgy gondolom, hogy az öt képviselő nem a falu érdekeit tartja szem előtt,

nem látják a fejlődési lehetőségeket. Ezért kezdeményeztem a testület feloszlatását, melyet négy igen szavazattal és két tartózkodással elfogadtak".

A helyi választási bizottságnak 90 napon belül kell kiírnia az időközi önkormányzati voksolást, amelyen az 1600 lakosú Dunaalmáson újra polgármestert és képviselőket választhatnak.