Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Besokallt a polgármester, új választás lesz Dunaalmáson

2016.03.04. 09:43

Feloszlatta magát Dunaalmás képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere pénteken az MTI-t.

A függetlenként megválasztott Czeglédi Zoltán azt mondta, hogy az ülésen egyetlen napirendi pontként ő terjesztette elő a testület feloszlatását, mert az utóbbi hónapokban már a második jelentős befektetőt utasították el a képviselők.

Korábban egy új technológiával működő gumifeldolgozó szeretett volna a falu közigazgatási területére települni, majd a dunaalmási gyógyvíz palackozására vállalkozó társaságot nem támogatta a testület.

Czeglédi Zoltán emlékeztetett arra, hogy település határában fakadó kénes gyógyvizet a római kor óta hasznosították, csak 1960 után szűnt meg a településen a fürdőkultúra, jelenleg a bővizű meleg forrás a Dunába ömlik.

Úgy gondolom, hogy az öt képviselő nem a falu érdekeit tartja szem előtt,

nem látják a fejlődési lehetőségeket. Ezért kezdeményeztem a testület feloszlatását, melyet négy igen szavazattal és két tartózkodással elfogadtak".

A helyi választási bizottságnak 90 napon belül kell kiírnia az időközi önkormányzati voksolást, amelyen az 1600 lakosú Dunaalmáson újra polgármestert és képviselőket választhatnak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.