Feleségét foglyul ejtették, vagyonától megfosztották a milliárdos vállalkozót

2016.03.05. 13:10 Módosítva: 2016.03.05. 15:50

Kisemmiztek egy gazdag pécsi építési vállalkozót néhány hónap alatt úgy, hogy foglyul ejtették a feleségét, írja a Vasárnapi Blikk. A regénybe illő csalássorozat két szálon futott:

  • Sz.-né Beával elhitették, hogy a férje egy másik nőért el akarja hagyni, kivettek neki a nevére egy lakást, majd bezárták oda
  • Sz. Istvánnak a feleségével olyan leveleket írattak, amiben azt közölték vele, hogy a felesége el akarja hagyni.

A vállalkozó akkor jött rá, hogy valami másról lehet szó, amikor szóltak neki, hogy a közös házukat valaki átíratta egy cég nevére. Mint kiderült, a nőt bedrogoztatták, rendszeresen megverték, gyerekeit egy pincébe zárták, és azzal fenyegették, hogy megölik őket, ha nem tesz eleget elrablója kívánságainak. Egyszer például haza kellett menjen elhozni 40 millió forintnak megfelelő eurót, hogy átadja G. B. Igornak.

Végül amikor a bűnözők már mindent megszereztek, ingatlanokat, pénzt, luxusterepjárót, a nőt is elengedték. A házaspár ezután ment az ügyészségre feljelentést tenni, mert úgy tudják, hogy az elkövetőnek rendőrségi kapcsolatai vannak.

A Blikk szerint G. B. Igor előzetes letartóztatásban van. A rendőrség kérdésükre csak annyit válaszolt, hogy "az eset kapcsán a rendőrség G. Igor pécsi lakossal szemben zsarolás, rablás és csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozás érdekeire való tekintettel jelenleg több információt nem adunk."