Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A dolgozók egészségéért vettek flabélost a fővárosi kéményseprők közpénzből

2016.03.06. 12:03

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője vasárnap délelőtt a birtokába jutott számlákra hivatkozva közölte: a budapesti kéményseprő cég, a FŐKÉTÜSZ közpénzből vásárolt többek között:

  • egy háti permetezőt 230 ezer forintért,
  • egy Flabélos alakformáló gépet 300 ezer forintért,
  • illetve több forgószéket darabonként szintén 300 ezer forintért. 

Az ellenzéki politikus felidézi,hogy cég 1,4 milliárd forintot kapott az adófizetőktől, hogy el tudja látni a feladatát. A közlemény szerint a DK követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy vizsgáltassa ki, "miért költhették a kéményseprők permetezőre és Flabélos-ra a budapestiek pénzét".

Az ügyben megkerestük a FŐKÉTÜSZ kommunikációs osztályát és a főpolgármesteri hivatal sajtóirodáját is.

A FŐKÉTÜSZ-től vasárnap délután megkapott válasz szerint mindhárom, Gy. Németh által felsorolt tétel valós. A cég mindegyikre magyarázatot is adott. Eszerint:

  • Permetező: A cég válasza szerint a FŐKÉTÜSZ saját maga látja el ingatlanjainak az üzemeltetését, ami az ingatlanbérbeadással együtt nyereséges. Az üzemeltetéshez volt szükség nemcsak a háti permetezőre, hanem körfűrészre, ágvágóra, fűnyírógépre, akkus fúrógépre, ásóra, kapára és más szerszámokra is. Ilyeneket szintén beszereztek.
  • Flabélos: "Munkavállalói kezdeményezésre Társaságunk a munkavállalók egészségének a megőrzése érdekében vásárolta a gépet" - állt a válaszban. A gép minden dolgozó számára elérhető reggel 6 és este 8 óra között a közösségi helyiségben. "Célunk csökkenteni a napi 8-10 órás ülőmunkából fakadó és az elmúlt években nagy számban jelentkező gerinc-és izomproblémából származó táppénzes napok számát" - tették hozzá.
  • Forgószékek: A cégnek 2015-ben tíz év után először volt átfogó bútorbeszerzése, írták. Összesen 10 millió forintból minden használhatatlan bútort lecseréltek. A válasz szerint olyan állapotok voltak a telephelyeken, hogy már nem lehetett tovább halasztani a cserét. Vettek székeket, asztalokat, polcos szekrényeket, irratartó polcrendszereket, öltözőpadokat, zárható szekrényeket, összesen több mint 400 darab bútort.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.