Miklós
-7 °C
2 °C

Pánikol a körmendi lakosság a bevándorlóktól

2016.03.07. 17:39

A szomszédos ingatlanok lakóinak kérésére megerősítik Körmenden a mostanság ideiglenes befogadóállomásként működő rendészeti szakközépiskola kerítését - közölte a Rába-parti város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Átláthatatlan kerítés épülhet

A Fideszes Bebes István szerint a körmendi iskola tartalék táborként szolgál arra az esetre, ha Magyarországra ismét tömegesen érkeznének migránsok és a már meglévő befogadóállomások megtelnek. Az épület melletti utca lakói azt kérik a városvezetéstől, hogy erősítsék meg a kerítést, ezért az önkormányzat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz fordult. A munkálatok hétfőn megkezdődtek és az időjárás függvényében néhány nap alatt be is fejeződnek.

Bebes elmondta, hogy ha a lakók kérik, akkor az önkormányzat a későbbiekben olyan burkolatot is felszereltet a kerítésre, amely az átláthatóságot megakadályozza. Amennyiben ismét lesznek migránsok Körmenden, akkor a tavalyihoz hasonlóan a rendőrség és a honvédség közösen biztosítja majd a közbiztonság fenntartását. A polgármester ennek érdekében hétfőn írásban fordult Vas megye rendőrfőkapitányához és a Honvédelmi Minisztériumhoz. A felkészülés érdekében a városban meglévő köztéri kamerarendszer kiegészítését is kérte. A polgármester szerint mindezekre azért van szükség, hogy a körmendi polgárok biztonságérzete akkor se csökkenjen, ha átmenetileg benépesül az ideiglenes befogadóállomás.

A Jobbik ideiglenesen sem fogadna be senkit

A Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezete hétfői közleményében azt írta, Magyarország nem kíván befogadni egyetlen bevándorlót sem, Brüsszel tétlensége ugyanakkor arra készteti az ország vezetését, hogy felkészüljön minden eshetőségre. Ennek a felkészülésnek az egyik lépése az ideiglenes tartaléktáborok felállítása Körmenden és Szentgotthárdon.

Hozzáfűzték, az ország keleti részében felszámolandó táborok jogilag és idegenrendészetileg menekülttábornak minősülnek, amelyek teljesen más státusúak, mint a körmendi tábor. Így hamisak és félrevezetőek azok az információk, amelyek arról szólnak, hogy a városukba helyezik át a menekülttáborokat - közölték. A Jobbik körmendi és vasi szervezete viszont továbbra is tiltakozik az ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen, sőt polgári engedetlenségi mozgalmat hirdettek annak megakadályozására.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.