Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Több mint fél nap múlva jött a betegszállító

2016.03.07. 08:13

A szegedi II. Kórház urológiai osztályán, a folyosón volt kénytelen tölteni az egész éjszakát egy idős asszony beteg férjével, mivel nem jött érte a betegszállító csak másnap délelőtt - írja a Szegedma.hu.

A történet a következő: tavaly novemberben diagnosztizáltak csontvelőrákot L. Péternél, a férfit hetente viszik kemoterápiás kezelésre, a mentőkkel és a betegszállítókkal elégedettek voltak, egészen február 16-áig. Aznap két és fél órával korábban érkezett a betegszállító, de jelezték, hogy nem kell annyit várnia a kezelésre a férfinak, és ez így is történt. L. Péternének aznap este hat előtt azonban mentőt kellet hívnia férjéhez, mert a férfinak erős fájdalmai voltak. Az asszony szerint a fél kilenckor kiérkező mentősök kedvesek és segítőkészek voltak, elmondták, hogy miért órákkal a jelzés után érkeztek. L. Pétert a II. Kórház urológiai osztályára vitték, ahol szakszerűen ellátták, és haza is engedték. A szakorvos 21:38 perckor megrendelte a betegszállítót. A férjét kitolták egy lerobbant hordágyon, mondván, hogy a betegszállító hamarosan megérkezik. Végül a nő a kórház folyosóján ácsorgott egész éjjel a hordágyon fekvő férje mellett, nem jött ugyanis senki a férfiért.

A klinikán állítják, megrendelték a betegszállítót, a Szegedma felkereste a mentőszolgálatot is, ott vizsgálatot indítottak, egyelőre azonban még nem tudni, ki hibázott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.