Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Rácz Jenő tudja, miért szúrja el a Fidesz az egészségügyet

2016.03.10. 06:58
Mindenki tanácsadója, az MSZP-SZDSZ-kormány egykori egészségügyi minisztere, a veszprémi kórház leköszönő igazgatója Rácz Jenő elárulta, tudja, hogy miért nem látják a politika csúcsain lévő politikusok, hogy mik és mekkorák a bajok az egészségügyben.

Rácz a csütörtöki Válasznak adott interjújában államigazgatásban szerzett tapasztalataira hivatkozva azt állítja, hogy az előterjesztésekből a csúcs felé közelítve fokozatosan eltűnnek a szakma vészjelzései.

Ezért nem szembesült Orbán Viktor sem a valós tényekkel például, amikor az orvosok kötelező nyugdíjazásáról döntöttek. Azt, hogy hatezer orvos nyugdíjazása katasztrófát okoz, neki kellett tudatosítania a kormányfőben.

A Magyar Idők február végén hozta nyilvánosságra, hogy a Gyurcsány-kormány egykori egészségügyi minisztere márciusi nyugdíjba vonulása után Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa mellett dolgozik majd.

Rácz most azt mondja, valójában már legalább tíz éve adja a tanácsokat Hegedűsnek, és persze rajta keresztül a Fidesznek.

Mindenkinek adok tanácsot, aki megkér rá, de csak olyat, ami szakmai jellegű és előreviszi az egészségügyet.

Politikamentességét illusztrálandó azt is leárulta, hogy komoly szerepe volt a Fidesz által kezdeményezett, az MSZP-SZDSZ kormányra súlyos csapást mérő vizitdíjellenes népszavazásában is. Ráadásul mindkét oldalon. Itt is, ott is elmondta a véleményét, és mindig ugyanazt.

Ezzel együtt az a meggyőződése, hogy az egészségügy állapota fontos politikai kérdés.

Hegedűsnél ennek megértetésével kezdi majd:

Hogy az egészségügyben nem úgy érkeznek a pofonok, mint a politikában. A betegek nem vonulnak az utcára, de megtorolják, ha a legnagyobb bajban kiszolgáltatottnak érzik magukat. Ön szerint létezik olyan, hogy elégedetlen vagyok az orvosommal, a kórházigazgatómmal, de az ellátásért végső soron felelős kormánnyal nem? Tessék megnézni az SZDSZ példáját!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.