Zalán
6 °C
19 °C

Egy államtitkár szerint 10 nap alatt le tudjuk zárni a román határt

2016.03.11. 21:56

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem lehet tudni, hogy szükség lesz-e a magyar-román határon kerítés építésére. De ha igen, Magyarország tíz nap alatt képes felépíteni.

Tuzson Bence a köztévé péntek esti műsorában arról is beszélt, hogy már 80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a menekültválság kezelésére. Mindeközben mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzet kezelése ugyanakkor folyamatos kiadásokat jelent. Az elkövetkező időszakra 7 milliárd forintot különített el a kormány védekezési célra.

Az Index épp pénteken írta meg, hogy ez az összeg, miután a kormány szerdán elrendelte a menekültügyi válsághelyzetet, viszonylag könnyen, például a közbeszerzések mellőzésével költhető el. Más kérdés, hogy azt sem tudni, a kormány törvényesen hirdette-e ki a válsághelyzetet – amiről Lázár János korábbi szavai szerint a „jobb félni, mint megijedni” elv alapján döntöttek –, és van rá esély, hogy soha nem is fogjuk megtudni.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.