Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Egy pszichiátriát kipofoztak, de a másik részben leállt, mert nincs orvos

2016.03.11. 16:04

Sorozatos botrányok után erőltetett menetben felújították a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórház telephelyén lévő pszichiátriai osztályt.

A 64 ágyas pszichiátriai osztályt éppen pénteken adták át. A pszichiátriai osztály beruházására 40 millió forintot a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vis maior keretéből adott, a fennmaradó 29 millió forintot az intézmény saját forrásából biztosította.

Budapesti kórházi berkekben a napokban arról beszéltek, hogy hiába pofozták ki a nagyon leamortizálódott kórtermeket, emberhiány miatt nem tudják megnyitni. Végül erre nem került sor.

Pénteken bejelentették viszont, hogy március 15-től humánerőforrás hiánya miatt határozatlan időre a Dél-Pesti Kórház pszichiátriai osztálya nem fogadja sürgősségi betegeket.

A Dél-pesti Kórház három pszichiátriai osztályán összesen 300 ágyon látnak el betegeket.

A tervezett betegfelvételeket és a pszichiátriai rehabilitációs ellátásokat mindhárom osztály folytatja, de az átmeneti orvoshiány miatt azt kérték, hogy a háromból az egyik pszichiátriai osztályra sürgősségi ellátás keretében ideiglenesen ne érkezzenek betegek, hanem más fővárosi kórházba vigyék őket.

 

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.