Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Felfüggesztett börtön a kirándulókat puskával fenyegető, kutyájukat lelövő vadásznak

2016.03.11. 16:37

Megszületett az első fokú bírósági ítélet annak a vadásznak az ügyében, aki puskájával fenyegetett meg Dunaalmás környékén három kirándulót még 2013-ban. A hivatásos vadászt, aki a kirándulók kutyáját több lövéssel úgy megsebesítette, hogy az elpusztult, nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, amit két évre felfüggesztettek.

A Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek felidézte: a vadász 2013 őszén orvvadásznak hitte a kirándulókat, és puskával a kezében a földre fektette, majd, agyonlövéssel fenyegette őket.

A vádirat szerint a kirándulókra azután támadt rá a vadász, hogy azok felmásztak egy magaslesre, majd továbbmentek. A férfi üvöltve azt kérdezte tőlük, hogy kinek az engedélyével vannak itt. A vadász közben több mint tíz percen keresztül kényszerítette földön feküdni a sértetteket, közben a hozzájuk túra közben csatlakozott kóbor kutyára pedig kétszer rálőtt, és emiatt az állat elpusztult.

A bíróság a vádlottat személyi szabadság korlátozása és állatkínzás miatt ítélte el. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért, az ügyész pedig végrehajtandó szabadságvesztés és foglalkozástól eltiltás kiszabásáért fellebbezett.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!