Vilma
-8 °C
3 °C

Kiderült, miről volt szó Matolcsy és Polt munkaebédjén

2016.03.11. 00:28

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – az MNB által tett feljelentések tárgyában – előre egyeztetett munkaebéden találkozott Dr. Matolcsy Gyöggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével

– tájékoztatta a 24.hu-t a Legfőbb Ügyészség arról, hogy Pápa Levente az Együtt politikusa miért látta közös munkaebéden Polt Péter legfőbb ügyészt és Matolcsy Györgyöt a Magyar Nemzeti Bank elnökét csütörtökön. A lap arra kérdezett rá, hogy miért találkozott a két vezető.

Továbbá azután is érdeklődtek, hogy nem tartják-e visszásnak a találkozót az ügyészségnél annak fényében, hogy éppen Pápa tett feljelentést az MNB alapítványai miatt, amelyekben elveszíti a közpénz a közpénz jellegét.

De kiderült, nem erről a feljelentésről volt szó, hanem azokról, amiket a jegybank tett meg – a válaszban nem tisztázott ügyekben.

Az Országgyűlés a Fidesz-KDNP koalíció szavazataival múlt héten fogadta el az információs törvény azon gyorsított eljárásban tárgyalt módosítását, mely értelmében a jegybank által létrehozott alapítványok gazdálkodási adatai, így elsősorban a hozzájuk juttatott, a jegybanktól származó közpénz – több mint 200 milliárd forint – elköltése kikerülne a közérdekű adatok köréből, magyarul azt eltitkolnák a nyilvánosság elől. A módosítás életbe lépése Áder János köztársasági elnöknél akadt el, aki normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól. 

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!