Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Az államtitkár megüzente, ki kell rúgni a sztrájkoló tanárnőt

2016.03.12. 11:53

Hosszú interjút készített az oktatási változásokról a Magyar Idők Palkovics László oktatási államtitkárral. Ebben szó esik több olyan tervről, amelyről az elmúlt időszakban már beszéltek a kormány és a Klik illetékesei. A Kliket átalakítják, végiggondolták a fenntartói és működtetői feladatokat, bővítik az igazgatók jogkörét, átalakítják a Nemzeti alaptantervet.

Ezek mellett Palkovicsot megkérdezte a lap a sztrájkoló tanárnő esetéről is. Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára ugyanis pár nappal ezelőtt Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem.

A tanárnő kiállásának oka a bejegyzés szerint, hogy munkaerőhiány miatt az iskolájukban lassan már nehézségekbe ütközik egyes tárgyak szakszerű megtartása, illetve az, hogy a mostani tantervet lehetetlen végigtanítani a rendelkezésre álló idő alatt. A tanárnő jelezte, tisztában van azzal, hogy 45 nap múlva le kell zárni az érettségizők jegyeit, és ekkor már gondot okozhatnak a hiányzó jegyek. De a sztrájkkal szeretné előmozdítani a változást.

Palkovics László államtitkár választhatta volna, hogy nem foglal konkrétan állást az ügyben, hanem rábízza a tanárnő feletteseire a dolgot. Ehelyett azonban megüzente véleményét:

Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát.

Palkovics szerint a tanárnő munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket, és ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy "látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás".

Szalayné Tahy Zsuzsa Facebook-posztban reagált az interjúra. Az írta, a média csúsztatása, hogy sztrájkja módjának csak az egyik részét emelték ki; Palkovics úr ennek a részinformációnak megfelelően válaszolt.

BOCS...Kedves Igazgatóm! Nem zargatlak telefonnal, e-maillel. Remélem, nem megy ki a média a sulihoz, mert úgyis zárva...

Posted by Zsuzsa Szalayné Tahy on Saturday, 12 March 2016

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!