Előd
5 °C
11 °C

Szijjártó: Durva támadás érte Magyarországot

2016.03.12. 18:59

"Durva és valótlan támadást" intézett Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Magyarország ellen a német igazságügyi miniszter, Heiko Maas a Der Spiegelnek adott, szombaton megjelent interjúban. Az előfizetéssel olvasható interjú, melynek címe "Az embereknek igazat mondani", itt található.

A magyar külügyi tárca MTI-nek küldött közleménye szerint a német miniszter az interjúban azt mondta: Magyarország még kenyeret és vizet sem adott a menekülteknek, és Orbán Viktor miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal evakuálja őket. Heiko Maas szerint sok ember a háború, a kínzás és erőszak elől menekül, és Orbán Viktor egyetlen muszlim menekültet sem akar befogadni.

Szijjártó Péter így reagált:

A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz.

Leírta, hogy Magyarország tavaly a befogadóállomásokon 400 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást a nemzetközi szabályoknak megfelelően. Azzal folytatta, hogy "sajnálattal" tapasztalták, hogy az illegális migránsok "egyre agresszívabbá váltak", nem működtek együtt a hatóságokkal, és "önkényesen elfoglalták a Keleti pályaudvart", ami szerinte elfogadhatatlan.

Szijjártó megismételte a kormányzati álláspontot: ezek az emberek nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók, és Magyarország nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.