Kitették az utcára a rákbeteg szegedi nőt

2016.03.14. 12:10

El kell hagynia éjszakai szálláshelyét is Kopasz Mónikának, ténylegesen hajléktalan lesz a daganatos beteg szegedi nő, aki havi 26 400 forintból kénytelen megélni -  írja a Delmagyar.hu .

A 42 éves szegedi nőnek ökölnyi méretű rosszindulatú daganatot találtak a mellében. A műtétet és a kemoterápiát azonban a lap szerint el sem tudja kezdeni, több mint egy éve ugyanis nincs otthona. Egészségi problémái miatt évek óta nem tud dolgozni, felélte minden tartalékát, nem tud albérletet fenntartani. Eddig egy albérletben lakó barátnőjénél húzta meg magát, de csak éjszakánként, hiszen nem volt bejelentett bérlő. A nő azonban új lakásba költözik, ott pedig már nem tudnak neki helyet szorítani.

660
Fotó: délmagyar.hu

Rokkantnyugdíjért hiába folyamodott, egy két évvel ezelőtt albérletre felvett kölcsön részleteit nem tudta fizetni, ezért most egy 300 ezer forintos csekket kapott, amit 10 ezer forintonként kellene törlesztenie. A havi 26 400 forintból azonban nem tud albérletet fizetni, otthon nélkül viszont nem tud belevágni az onkológiai kezelésekbe, az utcán ugyanis nem lábadozhat.