Németh Szilárd: Pukli egy ügynök bolsevik diktátummal

2016.03.16. 15:17

Fideszes képviselők egyelőre nem vagy csak háttérben reagáltak a tanárok március 15-i bejelentésére, miszerint egyórás sztrájkot tartanak. Pukli István azt mondta, ha nyolc napon belül Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot, és nem a kormány nem jelöl ki megfelelő tárgyalópartnereket, megtartják a munkabeszüntetést.



Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a 168 órának adott interjújában (amelyből a lap egy előzetes közölt) sarkos választ adott, és keményen nekiment a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának:

Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök.

A kérdésre, hogy kinek az ügynöke, Németh azt mondta: "ávós nagypapával vajon kié lenne? Most tényleg azt tetszik gondolni, hogy magától és szakmai meggyőződésből cselekszik ez a kalandos életű elvtárs?".

A Fidesz alelnöke úgy látja, hogy a tanárok ultimátumának nincs köze az iskolához, a közneveléshez vagy a pedagógiához.

Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum.

Ennek hallatán még Lukács György vagy Szamuely is megnyalná mind a tíz ujját."

Németh Szilárd a kockás ingre mint szimbólumra is reagált, és elárulta, hogy nagyon jó viseletnek tartja a kockás inget, "nekem is van egy rakás cowboyos flanelingem, sőt, kockás alsónadrágom is". Németh azt mondta, nem lehet meggyőzni arról, hogy pártatlan szülők szervezik az egész sztrájkot.

Szerinte a tüntetésen egymást taposva tolongtak az ellenzéki politikusok, meg "a Soros Györgyhöz köthető hálózati aktivisták". Úgy vélte, a Teleki Blanka igazgatója, Pukli István is direkt marketingként nyomja a politikát az iskolában.