Unokázós csalókat fogott a rendőrség

2016.03.16. 13:03

A Soproni Rendőrkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói március 9-én reggel fogták el S. Tamás 45 éves és L. Brigitta 29 éves győri lakosokat. A gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idős személyektől több százezer forintos összegeket, összesen 2530000 forint értékben, számol be az esetről a police.hu.

A módszer a következő volt: az időskorú női sértetteket vonalas előfizetői telefonszámukon egy női hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lánygyermekükként igazolta magát. Miután a szépkorúak elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk belelegyeztek a kért gyors pénzügyi segély címén kialkudott pénzösszeg átadásába. Ekkor a 45 éves elkövető hívta egyik bűntársát, aki a sértett lakóhelyén megjelent és lezárt borítékban a kicsalt pénzösszeget átvette. A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz a bűnelkövetők erre a célra vásárolt és használt mobiltelefonokat és SIM kártyákat használtak, melyeket egy-két nap után lecseréltek.

A soproni rendőrök a büntetőeljárás során szintén a fenti bűncselekmények miatt elfogták és kihallgatták R. Krisztián 31 éves győri lakost, aki S. Tamás egyik bűntársa volt. A két férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését.