Közmunkásokkal védené a hazát a Honvédség

D KZG20160224014
2016.03.17. 15:29

A közmunkásoknak kínál álláslehetőséget a Magyar Honvédség. A szervezet közleményében azt írja, hogy "most a közfoglalkoztatottak részére kínál álláslehetőséget arra, hogy önkéntes alapon a szerződéses állomány tagjai legyenek és ezzel egy kiszámítható életpályára lépjenek."

Elképzelhető, hogy a déli határon vetnék be a közmunkásokat, merthogy a honvédségi közlemény kiemeli, hogy nyitnak "mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt". 

Az a közmunkás, aki vállalja az önkéntes szolgálatot és megfelel az általános szolgálati pszichikai és fizikai követelményeknek, az a Magyar Honvédség szerződéses állományú tagjává válhat határozott, 3 éves szerződés keretében, amely lejártakor meghosszabbítható.

A szolgálat a szokásos katonai eskütétellel és alapkiképzéssel kezdődik, az első évben közkatona rendfokozattal, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetésért történik. "Azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, természetesen nem éri semmilyen hátrány. A honvédelmi feladatokban csak az alapkiképzést sikeresen elvégző, kiképzett katona működhet közre" - közölte a honvédség.