Meghalt Kiss Ernő

2016.03.17. 13:09 Módosítva: 2016.03.17. 13:15

66 éves korában, szívinfarktusban elhunyt Kiss Ernő, nyugalmazott dandártábornok - tudta meg az MNO

2015 decemberében jogerősen négy és fél évre súlyosbította Kiss Ernő vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kiszabott börtönbüntetését a Fővárosi Ítélőtábla.

A bíróság öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, és több mint 36 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amiben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.

2016 februárjának közepén Kiss felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, és azt kérte, hogy ügy lezárultáig ne kelljen börtönbe vonulnia. Az MNO szerint ezt a kérvényt szerdán elutasították, csütörtök hajnalban pedig szívinfarktus következtében elhunyt az egykori dandártábornok.

A Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként korábban azzal került az újságok hasábjaira, hogy 1998-ban állítólag levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Ezt akkor azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett", de később ügyvédje helyreigazításából az derült ki, hogy soha nem is vizelte le a rendőrszékházat. Az esetet követően hivatalosan egészségi okokból menesztették. Több ittas vezetési ügye is volt. 

Később az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója volt, majd a XIII. kerületi rendőrkapitány.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport