Vilma
-7 °C
4 °C

Pukli válaszolt Orbánnak

2016.03.17. 07:08

„Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el "tréfálkozással", félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz"

mondta Pukli István, a március 15-i pedagógustüntetés egyik vezetője a Népszabadságnak.

A pedagógusok március 15-i tüntetése úgy ért véget, hogy Pukli István azt követelte Orbán Viktortól és Áder Jánostól, hogy kérjenek bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől". Orbán Viktor tegnap a Népszabadságnak erre úgy reagált, hogy: „Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa. Olyan viccesen hangzott az egész". Kósa Lajos a parlamentben pedig arról beszélt, hogy nem is érti, miért kellene bocsánatot kérnie Orbánnak. „Amiért a szocialisták által kivett pénzt megpróbálja visszatenni az oktatásba? Vagy azért, hogy soha nem látott béremelést hajtott végre?" - mondta a fideszes politikus.

Erre reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy közleménnyel, amiben 13 pontban szedték össze, hogy mégis miért kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktornak, és reagálta a fenti idézetben olvashatót Pukli István.

Pukli a Népszabadságnak megerősítette a tüntetésen elmondottakat: három feltétele van, hogy március 30-án ne kezdjenek munkabeszüntetésbe. Az első, hogy Orbán és Áder kérjenek bocsánatot az általuk megalázottaktól. A második, hogy Balog Zoltán és Palkovics László vonuljon vissza, a harmadik pedig, hogy a pedagógusokkal való tárgyalásba Varga Mihály és Lázár János szálljon inkább bele, hiszen valódi döntési jogkörük nekik van.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!