Rogán-ügy: megsemmisült az eladott belvárosi ingatlanokat tartalmazó CD

2016.03.17. 09:51

Megsemmisült a Rogán Antal ellen szánt egyik bizonyíték: pont az CD sérült meg, és vált használhatatlanná, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 ingatlan listáját tartalmazza - közölte az Együtt politikusa, Juhász Péter a Facebookján. A CD azt tartalmazta, hogy miket adtak el kinek és mennyiért a Rogán-időkben.

Egy személyiségi jogi perben lett volna ez bizonyíték, ami amiatt folyik, hogy Rogán Antal sérelmezte Juhász állítását, hogy bűnözőkkel üzletelt. 

A perben kérte a bíróság a rendőrséget, hogy küldje el az ingatlanok listáját, amit az önkormányzattól megkaptak egy másik nyomozáson. Azt vizsgálja a hatóság, hogy vajon történt-e bűncselekmény az ingatlanok eladásakor.

Juhász azt írja, eddig ötször hosszabbították meg a nyomozást, de kivárja amíg újra beszerzik az adatokat.

A rendőrség szerint nem történt adatvesztés

 Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, ahonnan az adatvesztéssel kapcsolatban azt választ kaptuk, hogy 

A rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna.

Ráadásul a kért adatok állításuk szerint nem vesztek el:

A bíróság által kért adathalmaz – egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség - az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető.

Most már csak azt nem értjük, hogy akkor miért kellett ötödjére is elnapolni a tárgyalást.

A rendőrség tagadja, amit a bíróság állít

A rendőrség tagadja, amit a bíróság állít. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja, hogy a "rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna." 

Mint írják, a bíróság által kért adathalmaz - "egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség" - az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető.