Anna, Anikó
20 °C
31 °C

Az összes új CAF-villamos összetört már egyszer Debrecenben

2016.03.18. 09:48

„Alig több mint két év alatt több mint ötven baleset a CAF villamosok debreceni mérlege (...) Már mind a tizennyolc új CAF villamos összetört legalább egyszer Debrecenben. Eddig több mint ötven alkalommal karamboloztak a járművek, jelenleg is több áll a javítás miatt" − írja a dehir.hu.

index2
Fotó: Olvasónk, Attila

A lap Pongor Csaba, a DKV Zrt. műszaki igazgatójának a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elhangzott válaszai alapján próbál utánajárni, hogy mégis milyen átok ülhet a debreceni villamosokon, vagy az autósokon, akik találkoznak a villamosokkal. 

A helyi közlekedési vállalat vezetője szerint 2014 februárjában kezdtek járni az új CAF-villamosok a városban, és az azóta összehozott több mint 50 balesetben nem csak közútiak vannak, hanem a telephelyen történtek is.

„A legkritikusabb terület a Thomas Mann, Lehel és Mikszáth Kálmán utcák környéke, de voltak balesetek másutt, sőt az egyes vonalán is. Általában kanyarodó autó a karambol másik résztvevője: a gépjárművek rendre nem adják meg az elsőbbséget a villamosoknak, pedig a KRESZ szabályai és kitáblázások egyértelműek" − írja a lap Pongor szavai alapján. A vállalatvezető szerint nem több a baleset a forgalmasabb útszakaszoknál, és nemhez és korosztályhoz sem lehet egyértelműen kötni őket.

A vállalat próbálkozik, például a KRESZ jelzésein túl figyelemfelkeltő táblákat is kitesznek, a kritikusabb részeknél, de hozzáteszi, hogy a baleseteknél szinte kivétel nélkül mindig megsérti valaki a KRESZ-t. A legnagyobb kár eddig 7 és fél millió forintos volt, és ott is az autós volt a hibás.

Jelenleg hat karambolos villamosunk van, ez nagyon sok, azaz a tizennyolc járműnek a 30 százaléka sérült. Amikor a spanyol céggel garanciális szerződést kötöttünk, egy javítandó és egy karambolos járművel kalkuláltunk, ehhez képest most hatról kell beszélnünk

− mondta Pongor, aki szerint emiatt kénytelenek kiengedni a forgalomba olyan villamosokat, amelyek csak esztétikai hibásak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!