Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Sándor zsákban hozza a hideget

2016.03.18. 13:43 Módosítva: 2016-03-18 13:47:00

Az OMSZ előrejelzése szerint idén Sándor, József és Benedek nem a meleget, hanem a hideget hozza a zsákjában. Pénteken azaz Sándor napján még akár 16 fok is lehet napközben, de József napján szombaton megérkezik az Északkelet-Európában felhalmozodott hideg, száraz levegő, aminek következtében Benedek napján hajnalban nagyon hideg lesz az országban.

kep2
Fotó: met.hu

De nézzük részletesen:

Péntek estétől északon már megnövekszik a felhőzet, szombaton a gomolyfelhők mögül azért még az ország nagyobb részén kikacsintgat a nap. A Duna-Tisza közén azonban zápor, a magasabban fekvő tájakon pedig hózápor is lehet. Hajnalban mínusz 1 - 4, napközben 8-14 fok várható.

Vasárnap hajnalban mínusz 3 - 2 fok lesz, aztán felhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel, és helyenként záporral. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén erős lesz, napközben 9- 15 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn, a csillagászati tavasz kezdetén felhős-napos időszakok váltják majd egymást és elszórtan záporra is számíthatunk. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Úgy tűnik, hogy a meteorológiai tavaszra még jó ideig várnunk kell, az Időkép egyelőre ezt a választ mutatja:

kep3
Fotó: Időkép

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.