Judit
-2 °C
8 °C

Az MSZP kiharcolná, hogy a tanárok törvényesen sztrájkolhassanak

2016.03.19. 15:58

Az MSZP egyeztetést kezdeményez a szakszervezetekkel, és már a jövő héten olyan törvénymódosítást nyújt be, amelynek révén legitim módon lehet csatlakozni a pedagógusok március 30-ra tervezett egyórás sztrájkjához - közölte Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a párt választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón. 

Tóbiás József az MTI szerint azt mondta, a szakszervezetek szeretnének szolidárisak lenni, de ezt jelenleg megakadályozza a munka törvénykönyve, amely lehetetlenné teszi a sztrájkot. Legitim megoldást szeretnének találni erre - ismertette az egyeztetések célját. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a hatalom fenyegesse azokat, akik csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez.

Botka László közölte, a választmány egyhangúlag meghozott döntéssel elrendelte a párt kétévente esedékes felmenő rendszerű tisztújítását, a párt vezetőségét megválasztó kongresszust június 25-re hívták össze.

A párt előtt álló tisztújítás azért fontos, mert az új elnököt, választmányi elnököt és elnökséget két évre választják meg a küldöttek, vagyis a 2018-as választásokon ez a vezetés fog harcba szállni, és nem mellesleg ezek a vezetők szerepelnek majd a választási lista elején. Vagyis igazából a 2018-as biztos képviselői mandátumokért zajlik a csata. Itt foglalkoztunk részletesen az elnökválasztás esélyeseivel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.