Új helyen nyithat ki ismét a Kertem

2016.03.19. 09:35

Várhatóan néhány hónapon belül újranyithat a népszerű szórakozóhely, a Kertem, aminek a Városliget beépítése és a Magyar Zene Háza miatt be kellett zárnia. A Kertem zárása a főleg kutyás-gyerekes törzsközönséget érzékenyen érintette, de állítólag a tulajdonosoknak sikerült megállapodnia a területet kezelő Városliget Zrt.-vel.

Úgy tűnik, hogy a közeli Olof Palme Ház körüli terület lesz az a hely, ahol az újranyitott szabadtéri bár berendezkedhet -  írta a We Love Budapest, a hírt már hivatalosan is megerősítette a Városliget Zrt. Az épületben korábban is voltak rendezvények. Valaki már most úgy véli, hogy a Kertemnek itt jobb helye lesz, mint a régi területen, a Faecbookon azonban többen felháborodtak, hogy szórakozóhelynek nem kellene rögtön megállapodnia Városliget Zrt-vel, és újabb zöld területet elfoglalni hanem küzdeni kellene a fákért.

A tervezett Magyar Zene Házának építésének helyén csütörtökön tiltakozás alakult ki. A Facebookon szerveződött riadólánc küldte körbe a hírt, így délelőtt néhány tiltakozó is a helyszínre ment, kisebb dulakodás is volt.  Az építési munkálatok miatt 15 egészséges fát  kell kivágni, a helyszínen Illés Zoltán, a Fidesz-politikusa is tiltakozott a fák kivágása ellen, közte és egy rendőr között kiabálásig fajult a vita.

A Népszabadság mai számában azt írja, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A "rendőr által tanúsított magatartás nem felelt meg a követelményeknek  és az elvárt intézkedési kultúrának" - mondta a BRFK az újságnak.