Ágnes
-13 °C
0 °C

Húsvétra 20 fok is lehet

DSOKI20160221101
2016.03.20. 16:15
Hét közben még hűvösebb és változó idő lesz, de hétvégére minden csodálatos lesz és tényleg tavaszi - mondjuk a meteorológusok.

Napsütéses és borúsabb napokra is készülni kell, kisebb esők is lehetnek, de fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén akár 20 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős időre lehet számítani, de elsősorban a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Őrség tágabb környezetében megnövekszik a felhőzet, és errefelé egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a főváros környékén és az Alföld középső részén valószínű a legtöbb napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden északon változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, délen a nap első felében ugyanakkor még erősen felhős lesz az ég, majd ott is szakadozik a felhőzet. Főként délnyugaton, délen valószínű több helyen eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet. Nappal 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, jellemzően a déli határ mentén. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Csütörtökön már több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még előfordulhat és nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között valószínű. Pénteken eleinte napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, napközben 10-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégére már jobban alakulnak majd a dolgok az OMSZ előrejelzése szerint. Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. A max. hőmérséklet 14-17 fok között valószínű. Vasárnap aztán túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz, a maximum hőmérséklet 16-20 fok között valószínű. (MTI)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.