Árpád
-2 °C
9 °C

Franciaországig érő, prostituáltakat futtató hálózatot kapcsoltak le

2016.03.21. 18:31

Összesen tizenhat embert állítottak elő egy összehangolt rendőri akcióban magyar és francia rendőrök – az elfogott emberek ellen prostituáltak futtatása, bűnszervezet működtetése, valamint bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indítanak majd eljárást.

Az akció franciaországi oldalán Nizzában és Stasbourgban is két-két embert állítottak elő, tájékoztatta Nancy ügyészsége az MTI-t, míg a magyar oldalon összesen 20 házkutatás után 12 embert állítottak elő Csongrád megyében.

A francia-magyar közös nyomozócsoport 2015 májusában alakult azzal a céllal, hogy a 2014 óta Magyarországból Strasbourgba, Nizzába, illetve Bordeaux-ba prostituáltakat szállító hálózatot felderítse.

A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására - többek között házak és gépjárművek vásárlására - fordították, írja a Police.hu. A franciaországi razzia során 14 luxusautót le is foglaltak.

Az akció keretében Magyarországon elfogott 12 férfi ellen pénzmosás, kerítés, bűnszervezet létrehozása és működtetése bűncselekmény alapján indulhat eljárás. A 12 embert őrizetbe vették, a francia hatóságoknak való kiadatásukról a Fővárosi Törvényszék dönt. A büntetés alapja elsősorban a francia büntetőjog, a gyanúsítottak az előzetes információk szerint tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők a francia törvények szerint.

A nyomozás adatai szerint a szervezet tevékenysége során legalább 40 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.