Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Sztrájkot kiherélő javaslata van a PSZ-nek

2016.03.21. 17:46

Pukli István március 15-én bejelentett egy órás munkabeszüntetése helyett azt javasolja a Pedagógusok Szakszervezete, hogy a tanárok a munkaidő végén, délután négykor nyilvánítsanak véleményt. A kormányzat köznevelés-politikájával egyébként kritikus PSZ szerint ugyanis nagyon fontos, hogy "a véleménynyilvánítás időpontja alatt egyetlen gyermek, egyetlen tanuló sem maradjon felügyelet nélkül".

Kétségtelen, hogy a jelenlegi sztrájktörvény szerint a munkáltatóval meg kell állapodni az alapvető feladatok ellátásáról, így lényegében lehetetlen valódi sztrájkot tartani.

A PSZ hétpontos közleménye szerint csak az általuk javasolt időpontban, a gyermekek felügyeletét biztosítva lehetséges a tiltakozás úgy, hogy annak nem legyen munkajogi következménye.

A PSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy senki sem kényszeríthető arra, hogy részt vegyen vagy épp távol maradjon a véleménynyilvánítástól.

A budapesti Teleki Blanka Gimnáziumot igazgató Pukli felhívásakor március 23-ig adott határidőt, hogy a kormányfő és az államfő bocsánatot kérjen "az elmúlt hat évben megalázott emberektől", és érdemben tárgyalóképes kormányzati delegáció felállítását követelte – emlékeztetett az MTI. Ennek elmaradása esetén jönne a március 30-i sztrájk, amikor egy órára "leáll az élet", és a tanárok kimennek az iskola épülete elé.

Orbán Viktor az ultimátumra úgy reagált, hogy azt gondolta, Pukli csak viccelt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!