Orbán: Jobb szerencsét az európai polgároknak!

2016.03.22. 11:44

Jobb szerencsét, mint amiben a legutolsó néhány órában európai polgároknak része volt

− mondta Orbán Viktor a Modern Városok sorozat tatabányai állomásán tartott sajtótájékoztatója elején. Elmondta, a sajtótájékoztatót úgy szerette volna kezdeni, hogy „Jó szerencsét!”, ám a brüsszeli terrorcselekmény miatt kénytelen módosítani, és mondani pár szót erről is.

A miniszterelnök az egész ország nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, majd azzal folytatta, hogy eddig két magyar sérültről van tudomása a magyar kormánynak. Hozzátette: miután a reptérről semmilyen megbízható információ nincs, „az eddig szónak van jelentősége, reméljük, több magyar érintett nincs; a két magyar sérültből az egyikről tudjuk, hogy nem súlyos a sérülése, kórházba került”.

Orbán szerint fel kell lépni a terroristákkal szemben, és az események tanulsága, hogy fokozni kell az együttműködést az európai belbiztonsági szervek között. Mint mondta, el kellett rendelni a terrorkészültséget, és azt, hogy a TEK teljes állománya helyezze magát készültségbe, amíg nincsenek megbízható információink. Orbán kitért arra is, hogy ezekre az intézkedésekre elővigyázatosságból volt szükség, később, amikor már valódi, megerősített információk állnak rendelkezésre, születhet döntés arról, hogy fent kell-e tartani a terrorkészültséget.

Orbán Viktor a brüsszeli robbantásról