Vona szerint Habony és Andy Vajna Orbán üzlettársai is

2016.03.22. 22:19
Vona Gábor szerint csak egy parlamenti vizsgálóbizottság tisztázhatná a miniszterelnök és személyes környezetének, tanácsadóinak vagy üzlettársainak vagyonosodását, ezért Orbán Viktor elutasító magatartása ellenére továbbra is szorgalmazni fogják a bizottság felállítását.

Vona Gábor kedden a fehérvári lakossági fóruma előtt beszélt arról egy sajtótájékoztatón , hogy az általa javasolt vizsgálóbizottság súlyos vádak alól tisztázhatná a miniszterelnököt, Habony Árpádot, Andy Vajnát és Mészáros Lőrincet, akik szerinte nem csupán tanácsadók, hanem Orbán üzlettársai is.

A Jobbik elnöke hétfőn a Parlamentben azt dobta be cserealapként, hogy a vizsgálóbizottság felállításáért cserébe a Jobbik esetleges orosz kapcsolatait is hasonló bizottság vizsgálja, és annak vezetését kifejezetten a Fidesz kapja, de ez sem kapott támogatást.

A fórumon, mintegy 150 ember előtt, Vona Gábor a keddi brüsszeli merényletekkel kapcsolatban kifejtette: Magyarországon sem elképzelhetetlenek hasonló cselekmények, mert az ország is része az európai közösségnek, így részt vesz az Iszlám Állam elleni harcokban. Arról beszélt, hogy a multikulturalizmus olyan mérvű Nyugat-Európában, ami nehézzé teszi a terrorveszélyes személyek kiszűrését. „Nem minden migráns terrorista, de minden terrorista bevándorló” – mondta Vona az MTI tudósítása szerint.