Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Balog Zoltán: A meccs még tart Lázárral

2016.03.24. 17:49

Balog Zoltán szerint nevetséges állítás, hogy ultimátumot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől a közoktatás körüli balhék rendezésével kapcsolatban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter azt állította az Index kérdésére, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz:

Végre megcsinálhatom azokat a módosításokat, amelyeket egy éve javaslok. Ha nem kaphatnék szabad kezet a köznevelésben, az tényleg gond lenne.

Balog megfogalmazása szerint a miniszterelnök elsősorban nem köznevelési problémaként tekint a Klik-re, és bizonyos fokig önkritikus is ebben az ügyben.

Mint ismert, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára kedden jelentette be, hogy nyáron teljesen megszüntetik a Kliket. A megszüntetés részletei még nem ismertek.

Közben az atv.hu csütörtökön arról írt, hogy Balog Zoltán Lázár János bürokráciacsökkentési tervein háborodott fel annyira, hogy a Klik megszüntetése mellett döntsön. A két miniszter közti viszonyt erősen megrontotta, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter tervezete szerint az Emmi 26 háttérintézményéből 19 megszünne.

Balog kérdésünkre nem cáfolta, hogy összecsapás volt a háttérintézmények sorsát illetően, sőt azt is közölte, hogy

ez a meccs még tart.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök több vitás kérdésben melléállt. Ez azt jelenti, hogy a Balog számára fontos intézmények, mint például az Oktatási Hivatal megmaradhatnak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.