Hangtompítós puskák és több száz lőszer került elő a békési tyúkólból

2016.03.24. 06:34

Szerdán érkezett bejelentés a békési rendőrségre, hogy fegyvereket és lőszereket rejtegethet a hétvégi házában egy helyi lakos. A 49 éves férfinál, Gy. L.-nél házkutatást tartottak, amely során a garázs dupla falában, a kertben lévő pihenőpadban és a tyúkól hátsó, felnyitható kettős falában távcsővel és házilag készített hangtompítóval felszerelt puskákat és több száz darab, különböző méretű, golyós és sörétes lőszert találtak – olvasható a police.hu-n lévő közleményben.

A férfi ingatlanában távcső, fegyveralkatrészek, fegyvertokok, fegyvertisztító készletek és ólom öntésére szolgáló eszközök is előkerültek, de találtak egy elrejtett riasztópisztolyt és távcsöves légpuskát is. Mivel a férfinak nem volt engedélye a fegyverek és lőszerek tartására, ezért a nyomozók lefoglalták azokat.

Kábítószert és fegyvert is rejtegetett a férfi

A rendőrök ezután a férfi állandó lakcímének számító házat is átvizsgálták, ahol a padláson 650 gramm zöld növényi törmeléket találtak, amiről gyorsteszttel megállapították, hogy kábítószer. Az épület egyik szobájában, egy fotel aljából pedig újabb golyós és sörétes lőszerek kerültek elő.

A férfi ellen kábítószer birtoklása és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást, és őt bűnügyi őrizetbe is vették.