Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Hangtompítós puskák és több száz lőszer került elő a békési tyúkólból

2016.03.24. 06:34

Szerdán érkezett bejelentés a békési rendőrségre, hogy fegyvereket és lőszereket rejtegethet a hétvégi házában egy helyi lakos. A 49 éves férfinál, Gy. L.-nél házkutatást tartottak, amely során a garázs dupla falában, a kertben lévő pihenőpadban és a tyúkól hátsó, felnyitható kettős falában távcsővel és házilag készített hangtompítóval felszerelt puskákat és több száz darab, különböző méretű, golyós és sörétes lőszert találtak – olvasható a police.hu-n lévő közleményben.

A férfi ingatlanában távcső, fegyveralkatrészek, fegyvertokok, fegyvertisztító készletek és ólom öntésére szolgáló eszközök is előkerültek, de találtak egy elrejtett riasztópisztolyt és távcsöves légpuskát is. Mivel a férfinak nem volt engedélye a fegyverek és lőszerek tartására, ezért a nyomozók lefoglalták azokat.

A rendőrök ezután a férfi állandó lakcímének számító házat is átvizsgálták, ahol a padláson 650 gramm zöld növényi törmeléket találtak, amiről gyorsteszttel megállapították, hogy kábítószer. Az épület egyik szobájában, egy fotel aljából pedig újabb golyós és sörétes lőszerek kerültek elő.

A férfi ellen kábítószer birtoklása és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást, és őt bűnügyi őrizetbe is vették.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.