Melegszik az idő a hosszú hétvégén

2016.03.25. 12:48

A húsvéti hosszú hétvégén a több-kevesebb napsütés mellett néhol lehet eső, zápor. Ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő, többfelé a 15 Celsius-fokot is meghaladhatják a maximumok – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken nyugaton kevesebb, keleten több napsütés várható. Déltől főként a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan 8 és 12 fok között lesznek.

Szombaton a nap első felében még alapvetően felhős időre kell számítani, majd délutántól csökken a felhőzet. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 fok között, napközben 10 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, a Tiszántúlon lehet még elvétve zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Húsvéthétfőn jobbára felhős idő ígérkezik rövidebb napos időszakokkal. Helyenként – főként a Dunántúlon – lehet kisebb zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.