A budai fideszes polgármesterek nem akarják Mádlra nevezni a Hegyalja utat

2016.03.29. 17:43

Nem támogatja a Hegyalja út átnevezését a három érintett budai önkormányzat, az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere.

Az Index információi szerint Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán az elmúlt napokban egyeztetett a főváros által kezdeményezett javaslatról, hogy a Tabántól a Farkasréti temetőig húzódó Hegyalja út nevét változtassák át Mádl Ferenc útra.

Az ötlet egy hete bukkant fel abban az előterjesztésben, amelyben a XIII. kerületi Göncz Árpád városközpont bevezetésének javaslata is szerepelt. A XIII. kerület képviselő-testülete már március közepén megszavazta, hogy a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékét nevezzék el az egykori köztársasági elnökről.

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek előterjesztésében Göncz mellett a jobboldal néhai köztársasági elnöke is kapott volna egy új közteret. A névváltoztatási szándékról azonban a főváros nem tájékoztatta előre a kerületeket. A három kerülete áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével – a Göncz Árpád városrésszel ellentétben – több ezer helyi lakosnak változna meg a lakcíme. A hirtelen jött ötlet ellen a múlt héten aláírásgyűjtés is indult.

A három polgármester nem vitatja, hogy Mádl Ferenc államfői munkássága megérdemli a megemlékezést, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot.

Nagy, Hoffmann és Pokorni a Hegyalja út helyett BAH csomópontot javasolja átnevezésre.