Reggel tanártüntetés: küldjön beszámolót!

IMG 5578
2016.03.29. 18:35

Kedd estére már 150-nél is több iskola jelezte, hogy részt venne a Tanítanék mozgalom szerda reggel nyolc órára meghirdetett egyórás munkabeszüntetésében. Az akciót március 15-én jelentette be Pukli István, a zuglói Teleki Blanka gimnázium vezetője. A tantestületeket arra kérték, hogy március 30-án reggel nyolc és kilenc óra között menjenek ki az iskolák elé, így követelve változást az iskolákban. 

Nem sztrájkról, hanem polgári engedetlenségről van szó (a tanártüntetés jogi hátteréről itt írtunk részletesen). A tiltakozó akció konkrét formája változó: van, ahol arra készülnek, hogy kimennek az iskola elé szemetet szedni, máshol fát ültetnének vagy egyszerűen csak élőláncot alkotva körbeölelnék az épületet. A csatlakozó iskolákat itt gyűjtik egy folyamatosan frissülő térképenVárhatóan a tanárokon kívül szülők, diákok, szimpatizánsok is az iskolák elé vonulnak majd, a Facebookon 3 ezernél többen ígérték, hogy ott lesznek az eseményen.

Hogy mi történik március 30-án a magyarországi iskolákban, arról az Index is tudósít majd. Szerda reggeltől várjuk beszámolóikat, videóikat, fotóikat tema+iskola@mail.index.hu címünkre.

Nagyon köszönjük!