Az egyetemeket is begyúrnák a Klik utódja alá?

2016.03.30. 11:50

Kommunikációs csel csak a Klik megszüntetése, még nagyobb monstrum jöhet a helyére – írja a Vs.hu. A portál úgy értesült, az utódba az egyetemeket is beledolgoznák.

„Be kellett látni, hogy hiába szervezzük át vagy cseréljük le a vezetőjét, a Klik az Klik marad, az átalakítás nem mossa le a hozzátapadó rengeteg negatívumot. Egy új szervezet viszont tiszta lappal indulhat, a kormány pedig felmutathatja, hogy meghallgatta a tüntetők követeléseit” – nyilatkozta egy vezető fideszes politikus a lapnak.

Korábban az Emmit vezető Balog Zoltán és oktatási államtitkár, Palkovics László is csak átalakulásról beszélt (utóbbi egy hónapja is csak decentralizációról.) Rétvári Bence Emmi-államtitkár beszélt két hete kész tényként a Klik megszűnéséről.

A portál úgy tudja, hogy egy működésében decentralizált, de még szélesebb hatáskörű szervezet képzel el az átalakításban szabad kezet kapó oktatási államtitkár. Az új, állami intézményfenntartóról készült koncepció két hét múlva kerül a kormány elé, szeptembertől kezdhet el működni.

A Magyar Időkben a Köznevelési Kerekasztal tagja, Bíró Gábor arról nyilatkozott szerdán, hogy „az elképzelések szerint nagyobb mértékben vonják be a döntéshozatalba az iskolaigazgatókat, mivel az a cél, hogy ott szülessenek a döntések, ahol a probléma jelentkezik”.