Lehallgatókészüléket találtak az MTVA vezetőjének irodájában

2016.03.31. 18:10 Módosítva: 2016.03.31. 18:10

Rejtett lehallgatókészülék került elő az MTVA székházában a megbízott vezérigazgató irodájából a hét elején.

Az Index információi szerint Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató és operatív vezérigazgató-helyettes tárgyalójában kedden bukkantak a lehallgatóra.

A készülék miatt bejelentést tettek a rendőrségen, a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai vizsgálták át a helyszínt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette az információkat. Az ORFK sajtóosztályának közlése szerint az ügyben tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást, további részletekről azonban az eljárás érdekeire való hivatkozással nem nyilatkoztak.

Megkerestük Vaszily Miklóst, az MTVA jelenlegi vezetőjét. Vaszilyt külföldi szabadsága idején értük el, azt mondta, kedden még Budapesten volt, de nem tudott a lehallgatóról.

A rejtélyes eszközzel kapcsolatban az MTVA-nál is érdeklődtünk: pontosan hol és hogyan bukkant fel az eszköz, illetve indult-e belső vizsgálat amiatt, hogy megtudják, ki vagy kik akarták kifürkészni, hogy mi hangzik el a megbízott vezérigazgató tárgyalásain. Ők annyit válaszoltak, hogy a rendőrség tájékoztatását tekintsük irányadónak.

Vaszily Miklós 2015. augusztus 15-ig az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese volt, ám miután a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Szabó László Zsolt távozott posztjáról, megbízott vezérigazgatóként átvette az MTVA vezérigazgatói feladatait is. A 41 éves Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott.

  • 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt,
  • 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett.
  • 2007-től e társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltött.
  • 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt.